5G Student Battle

Finale 5G Student Battle op 24 maart 2019

In het weekend van 23 en 24 maart werken studenten van verschillende opleidingen van het mbo, hbo en wo een weekend lang aan oplossingen voor de toekomst waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G. Zondagmiddag 24 maart is de grote finale, dan pitchen de zes studententeams hun ideeën aan het publiek en aan de jury. De finale is van 14.00 tot 16.00 uur in de Energy Barn op Zernike, Zernikelaan 17 in Groningen. Het aantal plaatsen is beperkt.

Wil je erbij zijn? En wil je meebeslissen hoe de € 5.000 prijzengeld verdeeld wordt? Meld je dat aan via deze link

5G = de nieuwste generatie mobiel internet

5G is de nieuwste generatie mobiele communicatie en is de opvolger van 4G. 5G is veel sneller, kan veel meer data versturen, is betrouwbaarder en zorgt ook nog voor een langere batterijduur. De vertraging in het netwerk is vele malen kleiner. Nieuwe toepassingen zoals virtual reality en Internet of Things  worden mogelijk gemaakt door de veel grotere datasnelheden van 5G.  Lees meer over de kenmerken van 5G.

Voor wie?

De 5G Student Battle is bedoeld voor mbo-, hbo- en wo- studenten die geïnteresseerd zijn in de techniek achter 5G, oplossingen met 5G of de gebruikerskant ervan. De 5G Student Battle is niet alleen bedoeld voor studenten met een technische opleiding, maar juist ook voor studenten die affiniteit hebben met design, het gebruik van nieuwe technieken, bedrijfskunde of ondernemerschap.

Jury

Wim van der Pol
Lid College van Bestuur ROC Noorderpoort / Jury Chairman 

Klaas ten Have
Professor New Business @ ICT
Hanzehogeschool Groningen

Johan Oostenbrink
Opleidingsmanager ICT opleidingen
Alfa college

Prof. dr. ir. Bayu Jayawardhana
Professor in Mechatronics and Control of Nonlinear Systems
University of Groningen 

Prijzen!

Hoofdprijs
Het winnende team wint een geavanceerde drone met HD-camera voor elk teamlid inclusief een instructie middag.

Uniek kijkje in de praktijk 
Elk team kan één dagje meedraaien in het lab van één van onze 5Groningen partners: AT, SURF, Vodafone, Ericsson, KPN, Huawei of TNO.

Publieksprijs van €5.000
Het publiek dat aanwezig is bij de 5G Student Battle zal €5.000,- verdelen over de deelnemende teams.

Certificaat
Elke deelnemer ontvangt een officieel certificaat van deelname.

EBG Pitch – Bouw en Innovatie

EBG Pitch – Bouw en Innovatie

Op zaterdag 30 juni vindt de vierde editie van de EBG Pitch plaats. Deze keer staat het evenement in het teken van ondernemers die interessante ideeën hebben op het gebied van Bouw en Innovatie. Samen met BuildinG organiseert Economic Board Groningen de EBG Pitch, tijdens Thoes, hét evenement waar bouw en bewoners elkaar ontmoeten. De finale zal rond 15:30 uur plaatsvinden!

Dé bouwoplossing voor een toekomstbestendig Groningen!

Groningen klaarstomen voor de toekomst: woningen moeten worden versterkt, schade als gevolg van de bevingen moet worden hersteld. En als er een woning wordt aangepakt, dan is het logisch om direct te kijken naar mogelijkheden op het gebied van energiebesparing en verduurzaming of naar het levensloopgeschikt maken van een woning. Voor de EBG Pitch zoeken wij innovatieve ideeën voor praktische en bewonersvriendelijke bouwoplossingen. Technieken of methoden die bijdragen aan vermindering van overlast en waarde toevoegen aan de woning en het ‘thuisgevoel’. Kortom, wij zoeken dé bouwoplossing voor een toekomstbestendig Groningen!

 

 

EBG Pitch – Recreatie en Toerisme

Meld je nu aan voor de nieuwste editie van EBG Pitch!

Met EBG Pitch bieden we ondernemers met een goed idee (letterlijk) een podium. Deze keer staat het pitchevenement in het teken van ondernemers die goede ideeën hebben op het gebied van Recreatie & Toerisme.

 

  • Heb jij een mkb-bedrijf of startup?
  • Ben je gevestigd of ga je je vestigen in de EBG regio of wil je hier je idee uitvoeren?
  • Kan jouw idee of businessplan in 2018 uitgevoerd worden?
  • En heb jij een goed idee, passend bij het thema Recreatie, Toerisme & Vrijetijdseconomie?

Meld je dan aan voor EBG Pitch en wie weet maak jij kans op € 20.000!
Het enige dat je hoeft te doen is vóór 1 februari je reactie achterlaten middels het formulier op de website van de Economic Board Groningen. (Zie onderstaande link).

https://www.economicboardgroningen.nl/ebgpitch 

Crowdfundactie Proeflokaal t’Kantoor

Proeflokaal t’Kantoor houdt op 5 januari een nieuwjaarsborrel. Deze borrel staat in teken van het nieuwe jaar, en de bijbehorende goede voornemens. Tijdens deze borrel gaan wij namelijk met jullie zoveel mogelijk geld ophalen voor Proeflokaal t’Kantoor zodat zij het terras uit kunnen breiden. Hierdoor kunnen jullie straks in het voorjaar een lekker biertje drinken in de zon. Wil jij je goede voornemens direct inzetten en het Proeflokaal t’Kantoor een stap in de goede richting zetten? Kom dan nu naar de nieuwjaarsborrel en draag je steentje bij. Check onze Facebookpagina voor meer informatie!

EBG Pitch 5G

EBG Pitch 2017 vindt plaats tijdens Trendship in Martiniplaza, hét event voor de Noordelijke top van de zakenwereld, met focus op de nieuwste technologie, (digitale) trends en business innovatie.

Tijdens de EBG pitch krijgen ondernemers uit de regio de kans om hun idee en plan live te pitchen voor een publiek. Het publiek kan de pitchers live op het podium zien en meebeslissen wie er met 20.000 euro naar huis gaat. Naast deze virtuele geldbedragen kan er hulp aangeboden worden of kunnen er vragen worden gesteld. De reacties vanuit het publiek worden realtime op één of meerdere grote schermen weergegeven. Door deze opstelling vond er tijdens het evenement veel interactie plaats tussen de ondernemer op het podium en het publiek. Een pitchevent voor, door en met ondernemers!

EBG Pitch & Go

During the EBG pitch, local entrepreneurs are provided with the chance to pitch their ideas live on stage. The audience is able to watch pitchers on stage and can choose who gets to go home with 20.000 Euros. In addition to this virtual sum of money, the audience can offer help or raise questions. The crowd’s responses are real-time projected on one or multiple screens. Previous events generated lively interaction among participants: all in all, inclusive pitch events for all stakeholders!

Let’s Fund 2017

Let’s Fund is an interactive event that enables entrepreneurs to real-time collect financial support and other kinds of contribution. During this festive event, promising (student) entrepreneurs climb the stage in order to convince the audience to support their start-up. The audience can, with the use of their smartphone, donate a (financial) contribution, offer help or ask questions. Audience responses are real-time projected on one or multiple screens. In this way everybody can participate!

Previous events showed that student entrepreneurs benefited significantly from the services offered by Let’s Fund. Entrepreneurs raised funds, in-kind contributions and answered many questions. During a Let’s Fund event, Rick Bakker pitched his idea of a Sandwich Bus (Broodje Bus), a unique concept whereby customers board a typical British double-decker bus where they can order a self-built sandwich. Rick’s down-to-earth mentality yielded a fair amount of support and his food truck was invited to attend numerous events. Events by Let’s Fund form a supplement to the current curricula of a typical student, through which a student can bring his or her start-up to the next level together with the crowd.