Veelgestelde vragen

Het verschil is dat InCrowdz geen crowdfundplatform is voor leningen of aandelen crowdfunding. Er zijn wel crowdfunding organisaties die onze tool tijdens evenementen gebruiken om geld voor hun campagnes op te halen. Met onze crowdfunding tool kun je donaties, giften, aankopen, praktische hulp en vragen uit het publiek ophalen.

Bij live crowdfunding presenteer jij je idee of product aan een groep geinteresserden en kan het publiek direct geld toezeggen, hulp aanbieden, producten kopen of vragen stellen met hun mobiele telefoon. De reacties van de crowd worden realtime op één of meerdere grote schermen weergegeven, zodat iedereen direct ziet welke vragen er leven en welke toezeggingen er worden gedaan. Dit in een inspirerende omgeving, met de focus op interactie, meedoen, ondersteunen en meedenken.

Wij helpen je bij het gebruik van de crowdfunding tool. Daarnaast helpt InCrowdz je met het vinden van het juiste publiek, wij coachen je om een goede pitch te geven en organiseren evenementen om de gewenste bijdragen van het publiek direct op te halen. Ook heeft het team van InCrowdz veel kennis van ondernemersvraagstukken en veel ervaring in het begeleiden en coachen van ondernemers.

Voor het gebruik van de tool brengen wij kosten in rekening. Dit is een % van het opgehaalde bedrag en ligt gemiddeld tussen de 6-10 %, afhankelijk van de werkzaamheden. Als je besluit een starttarief (prijs van € 100 tot € 250, afhankelijk van de werkzaamheden) te betalen dan ligt het % ook lager. Bij evenementen en projecten rekenen we een vaste projectprijs voor de inzet van de tool.

Ja, elke organisatie, bedrijf, vereniging of stichting kan zich met een crowdfunding actie bij ons melden. Wat InCrowdz niet doet is crowdfund leningen en ook geen aandelen crowdfunding, maar we hebben goede contacten met organisaties die dat wel doen.

Nee, elke organisatie, bedrijf, vereniging of stichting kan zich met een crowdfunding actie bij ons melden. Het maakt ons niet uit of je net gestart bent of dat je een bedrijf bent dat al jaren actief is. Starten met crowdfunding kan iedereen.

Elke toezegging wordt opgeslagen in de InCrowdz database. Het publiek krijgt tijdens het evenement de keuze om direct met hun mobiel te betalen of later thuis te betalen via een toegestuurde betaallink in hun e-mail. Mollie is de Payment Service Provider van InCrowdz. Via Mollie worden alle betalingen verzameld. Na aftrek van de afgesproken vergoeding voor het gebruik van de tool, wordt het opgehaalde bedrag in een keer uitbetaald aan de pitcher.